+1 714-555-1212

E-mail adresa

zdravosjedenje@gmail.com

Nazovite - Call Today

+385 91-900-5788

Nepravilno sjedenje u školi

Nepravilno sjedenje uzrokuje lošiji uspjeh u školi
djeca u klupama - baner za stranicu Nepravilno sjedenje u školi

Tko pravilno sjedi dok uči, kralježnica ga ne muči!!!

učenici i klupa

Za mladi organizam kojemu je za pravilan rast i razvoj neophodno kretanje, najveći je napor mirovanje.

Učenje, zabava, druženje i stvaranje prijateljstava ono su po čemu najviše pamtimo školsko doba. U nizu stvari koje uvelike određuju budući život djece mnogi zaboravljaju upravo – pravilno držanje i sjedenje.

Djeca veliku količinu svog djetinjstva provode u školi, način na koji sjede u svojim klupama utječe na njihov uspjeh i držanje za cijeli život.

Zbog sve više školskih obveza, ali i korištenja računala koje iziskuju sjedenje, djeca sve više vremena provode sjedeći. Ljudsko tijelo stvoreno je za pokret pa se već samim sjedenjem učenici umaraju.

Liječnici ističu kako pravilno odnosno nepravilno sjedenje na mnoge načine utječe na život djece, pa i kroz uspjeh u školi. Ako sjede neudobno ili duže vrijeme ne mogu mijenjati položaj tijela, napor je mnogo veći. Brzo se javlja umor, iscrpljenost i posljedično lošija koncentracija u školi i lošiji školski uspjeh.

Školska, pogotovo adolescentska skupina djece je najranjivija jer se tijelo pojačano razvija, te da i najprirodniji položaj u kojem učenik mora izdržati dulje vremena uzrokuje umor, pa je najvažnije omogućiti učenicima redovito kretanje i učestalo mijenjanje položaja tijela. Učenike treba potaknuti i omogućiti im svakodnevnu tjelesnu aktivnosti.

Istraživanje u suradnji s Hrvatskim zborom fizioterapeuta i Srednje medicinske škole Vrapče pokazalo je da učenici koji su koristili ORTO sand podloge za sjedenje u kombinaciji s (polu)valjkom imaju pravilniju posturu i manje bolova kralježnice.

ucenici sjede

Jastuk za sjedenje ORTO sand RELAX

Cijena 569,00 kn

Visina 5 cm. Ova sjedalica savršeno se prilagođava toplini i težini tijela. U kombinaciji s lumbalnim (polu)valjkom savršeno pridržava kralježnicu i osigurava joj pravilan položaj prilikom sjedenja.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content