Home » Proizvodi » Podloge za sjedenje » Podloge za sjedenje u uredu

Podloge za sjedenje u uredu

Podloge za sjedenje u uredu za potporu na uredskim stolicama

nepravilno sjedenje u uredu

Svaka druga osoba koja radi u uredu ima probleme uzrokovane dugotrajnim sjedenjem. Bilo da se radi o boli u leđima, vratu, ukočenosti u istima ili o lošoj cirkulaciji, istina je da često moramo raditi i sjediti dugo, ali zbog toga postoje ORTO sand podloge za sjedenje:

  • aktivna kralježnica prilikom rada u sjedećem položaju
  • slijedi nagib tijela, kralježnica je cijelo vrijeme u ispravnom položaju čime se jača i poboljšava mišićni tonus leđa što je temelj za zdrava leđa.
  • jedinstveni dizajn podloge omogućuje stalnu prilagodbu sjedala pokretima tijekom dana • idealne za rad na računalu
  • radna koncentracija je veća za 80%
  • puno duže se može sjediti
  • osiguravaju mikrocirkulaciju krvi i limfe iz zdjelice u nogu
  • nema trnjenja nogu, nema žuljanja, nema pritiska na zdjeličnu i trtičnu kost
  • sprječavaju nastanak hemeroida

Jeste li znali da prosječan uredski djelatnik tijekom svog radnog vijeka sjedi više od 80 000 sati za radnim stolom?

Tijekom dugotrajnog sjedenja, trup, kralježnica, mišići i diskusi moraju obaviti veliki posao držanja tijela. Ukoliko svakodnevno zauzimamo loše držanje pri sjedenju, dolazi do neizbježnih bolova i napetosti u leđima i potiljku.

Brojna istraživanja pokazala su da, osim pri teškim fizičkim poslovima, oštećenja kralježnice nastaju upravo pri obavljanju administrativnih uredskih poslova.

Takva oštećenja su postala najčešći zdravstveni problem vezan za uredske poslove u Europi, a godišnje uzrokuju troškove veće od 135 bilijuna eura diljem Europe. Dobre uredske stolice su temelj zdravlja i kvalitete rada!

Uredska stolica koja dobro obavlja svoju zadaću mora biti ergonomski dizajnirana i prilagođena svakom korisniku, što znači da mora posjedovati mehanizam za podešavanje visine, dubine i nagiba sjedala, mehanizam za nagib naslona prema težini, mehanizam za podešavanje naslona za ruke, mogućnost podešavanja potpore u lumbalnom dijelu kralježnice, kao i mogućnost podešavanja naslona za glavu. Površina sjedala morala bi biti anatomski oblikovana, a presvlaka biti dovoljno otporna i protuklizna.

No, problem nastaje kada nismo u mogućnosti mijenjati stolicu na svojem radnom mjestu jer smo ju „naslijedili“. Što je slučaj u preko 90% radnih mjesta.

Upravo zbog toga postoje ORTO sand podloge za sjedenje koje u kombinaciji s lumbalnim (polu)valjkom daju ergonomsko mjesto sjedenja bez obzira na to kakvu stolicu imamo na radnom mjestu!

Kako je kralježnica stup našeg organizma, a naše tijelo stvoreno za pokret, dugotrajnim sjedenjem ne narušavamo samo zdravlje kralježnice već i zdravlje cijelog tijela. Znajući da iz svakog kralješka proizlazi po jedan spinalni živac koji direktno utječe na određeni organ kojim je vezan i da se ukoliko postoje funkcionalne smetnje pojedinih dijelova kralježnice stvaraju razne patologije, imat ćemo na umu da što kvalitetnije i ugodnije sjedimo. Jeste li znali da na pojavu akni, alergija,menstrualnih smetnji ili pad imuniteta utječe zdravlje kralježnice?

Uredske stolice koje koristimo na radnom mjestu, a koje ne zadovoljavaju ergonomske uvjete, samo dodatno pogoršavaju patologije, bolove i ukočenost koje svakodnevno osjećamo. Nepravilno sjedenje ne uzrokuje samo bolove. Ono uzrokuje i celulit. To je dodatan razlog da žene pripaze na način sjedenja.

Primjena ergonomskih pravila pri uređenju radnog mjesta rezultira povećanjem produktivnosti, unapređenjem zdravlja, povećanjem zadovoljstva pri radu i kvaliteti rada, manjem gubitku vremena i naknadama za bolovanje.

Optimalni radni rezultati mogu se postići samo ako na posao dolazimo odmorni, a na radnom mjestu imamo individualno prilagođene uvjete.

orto sand ured

Prilagodite svoje radno mjesto sebi, a ne obratno te investirajte u kvalitetne ergonomske sjedalice koje će Vam dugotrajno uštedjeti novac i sačuvati ono najvažnije što imate, a to je, naravno, zdravlje.

 

NARUČI SJEDALICU: (klikni dolje na sliku ili na naziv sjedalice)

orto sand relax 3

 

 

ORTO sand RELAX

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

%d blogeri kao ovaj: