Home » Seminari Kongresi Radionice » Radionica BTL i HDFRM o problemima križobolje

Radionica BTL i HDFRM o problemima križobolje

Edukacijski centar Istok KBC Zagreb

Edukacijski centar Istok KBC Zagreb

Sudjelovanje kao sponzor na radionici organiziranoj od strane BTL i HDFRM o problemima križobolje i načinu saniranja boli, te prevencije i olakšavanju tegoba korištenjem PrimaVita podloga za sjedenje.

U prostorijama Edukacijskog centra Istok KBC Zagreb održan je tečaj VISOKO INDUKTIVNI SUSTAV u liječenju poremećaja koštano mišićnog sustava pod vodstvom dr. Ana Aljinović i dr. Blaženke Nekić uz podršku Hrvatskog društva za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu.

Tečaju je nazočilo 42 liječnika fizijatara i 12 fizioterapeuta iz Hrvatske i Republike Slovenije. Kroz predavanja dr. Silvije Mahnik upoznali smo se s križoboljom i postavljen je okvir za traženje rehabilitacijskog sustava koji se standardno koriste u rehabilitacijskim ustanovama. Kako nova znanstvena istraživanja pokazuju 84% ljudi je barem jednom osjetilo bol, dok se kod 44-78% osoba bol vratila, a 26-37% ih je izostalo s posla zbog križobolje. Dr. Ana Aljinović je kroz predavanje o magnetoterapiji prikazala povijest primjene magnetoterapijskih modaliteta i metode izbora. Dr. Blaženka Nekić je u svojem predavanju uključila visoko intenzivne terapije poput udarnog vala, lasera visokog intenziteta, radiofrekvencije te visoko induktivni sustav, te kroz primjere iz prakse opisala sinergiju svih navedenih metoda. Također je navela kako je glavni krivac za povećanje postotka oboljelih od križobolje sjedalački način života.

Tečaj je protekao u vrlo pozitivnom ozračju i polaznici su sudjelovali u svim aspektima tečaja svojim pitanjima i komentarima. Edukacijska platforma je postavila osnove za izučavanje te kliničku i znanstvenu praksu.

Post Tagged with : ,

Comments are closed.

%d blogeri kao ovaj: