Grafički prikazi projekta

Grafički prikazi projekta Utjecaj orto sand sjedalica na posturalnu kontrolu adolescentica i adolescenata

obrazlaganje grafičkog prikaza rezultata

Grafički prikaz analizira dvije različite grupe ispitanika koji su odgovorili DA na zadani upitnik. Skupina A su ispitanici koji nisu sjedili na sjedalicama Skupina B su ispitanici koji jesu sjedili na sjedalicama.

grafički prikaz 3 - napetost u vratu

Iz grafičkog prikaza vidljivo je da je na početku projekta skupina A osjećala znatno više bolove i napetost u vratu (38%), dok je u skupina B 28% osjećalo bol.

U veljači skupina A bilježi lagani porast, a u slijedeća 3 mjeseca značajan postotni porast.

Skupina B u veljači, smanjuje intenzitet boli na 25.

Nakon 6 mjeseci testiranja, Intenzitet boli kod skupine A se povećava sa 38% na 42%, dok se kod skupine B bilježi postotni pad sa 28% na 20%.

grafički prikaz 1 v- napetost u lopatici

Iz grafičkog prikaza vidljivo je da je na početku projekta skupina A osjećala znatno više bolove u lopatici (25%), dok je skupina B osjećala 14%.

Kod skupine A, nakon prvog mjeseca dolazi do postotnog pada, a u narednim mjesecima osjet boli kontinuirano raste i na kraju testiranja bilježi porast sa 25% na 35%.

Skupina B bilježi manju devijaciju povećanja osjeta boli nakon 2 mjeseca, na kraju testiranja bol ostaje na gotovo istoj razini.

grafički prikaz 2 - napetost u križima

Iz grafičkog prikaza vidljivo je da na početku projekta skupina A osjećala znatno više bolove u križima (49%), dok je skupina B osjećala (32%).

Nakon 2 mjeseca skupina A smanjuje intenzitet boli sa 49% na 40%, dok skupina B bilježi postotni pad sa početnih 32% na 30%.

U travnju, nakon 4 mjeseca testiranja, devijacija skupine A i B je znatno veća, u skupini A više ispitanika odgovara da ima bolove u križima i bol nastavlja rasi i bilježi porast sa početnih 49 na 53%, dok u skupini B manje ispitanika odgovara da ima bolove u križima, sa početnih 32% bilježi se postotni pad na 30%. Na kraju testiranja skupina B bilježi pad intenziteta boli sa početnih 32% na 30%.

Prema tome možemo zaključiti učinak orto sjedalica povećava se nakon četvrtog mjeseca.

Ostale stranice Projekta:

Uvodne informacije o projektu

Izvješće o realizaciji projekta

Rezultati projekta

Skip to content