Jastuci za pravilno sjedenje tijekom učenja

Nepravilno sjedenje uzrokuje lošiji uspjeh u školi

Tko pravilno sjedi dok uči, kralježnica ga ne muči!!!

učenici i klupa

Za mladi organizam kojemu je za pravilan rast i razvoj neophodno kretanje, najveći je napor mirovanje.

Učenje, zabava, druženje i stvaranje prijateljstava ono su po čemu najviše pamtimo školsko doba. U nizu stvari koje uvelike određuju budući život djece mnogi zaboravljaju upravo – pravilno držanje i sjedenje.

Djeca veliku količinu svog djetinjstva provode u školi, način na koji sjede u svojim klupama utječe na njihov uspjeh i držanje za cijeli život.

Zbog sve više školskih obveza, ali i korištenja računala koje iziskuju sjedenje, djeca sve više vremena provode sjedeći. Ljudsko tijelo stvoreno je za pokret pa se već samim sjedenjem učenici umaraju.

 

ucenici sjede

Istraživanje u suradnji s Hrvatskim zborom fizioterapeuta i Srednje medicinske škole Vrapče pokazalo je da učenici koji su koristili ORTO sand podloge za sjedenje u kombinaciji s (polu)valjkom imaju pravilniju posturu i manje bolova kralježnice.

Liječnici ističu kako pravilno odnosno nepravilno sjedenje na mnoge načine utječe na život djece, pa i kroz uspjeh u školi. Ako sjede neudobno ili duže vrijeme ne mogu mijenjati položaj tijela, napor je mnogo veći. Brzo se javlja umor, iscrpljenost i posljedično lošija koncentracija u školi i lošiji školski uspjeh.

Školska, pogotovo adolescentska skupina djece je najranjivija jer se tijelo pojačano razvija, te da i najprirodniji položaj u kojem učenik mora izdržati dulje vremena uzrokuje umor, pa je najvažnije omogućiti učenicima redovito kretanje i učestalo mijenjanje položaja tijela. Učenike treba potaknuti i omogućiti im svakodnevnu tjelesnu aktivnosti.

 

Istražite naš inovativni Orto Sand jastuk za sjedenje za djecu visoke kvalitete i udobnosti!

Jastuk za sjedenje ORTO sand RELAX

Ova sjedalica savršeno se prilagođava toplini i težini tijela. U kombinaciji s lumbalnim (polu)valjkom savršeno pridržava kralježnicu i osigurava joj pravilan položaj prilikom sjedenja. Visina 5 cm.

ORTOsandRELAX

Cijena 75,52 € – 569,01 kn

Posebne pogodnosti:

Članovi sindikata vozača 15% popusta 

Članovi sindikata STUP 15% popusta 

Obiteljski paket 20% popusta   

Članovi Udruge EdukaVita 15-30% popusta

korisnici HEALTH CARD kartice popust 10% 

Za kolektive i kupnju 10 ili više jastuka -jedan jastuk gratis 

Za kolektive i kupnju 20 kom ili više – tri jastuk gratis  

*Popust se ostvaruje slanjem upita/narudžbe na:  zdravosjedenje@gmail.com ili pozivom na broj: +385 91 900 57 88

Skip to content