Anatomija sjedenja u vožnji automobilom

Podloge za sjedenje u vožnji olakšavaju dugotrajne vožnje i čuvaju vašu kralježnicu

ORTO sand podloge za sjedenje u vožnji

Tema o kojoj se premalo govori je upravo dugotrajno sjedenje za volanom. Detaljno su obrađene teme o pravilnom sjedenju u uredu, ali…. što je s vozačima? Kilometri i kilometri ceste, hemoroidi, pa opet kilometri ceste, pa bole leđa….

Sva pravila o važnosti aktivnosti kralježnice prilikom sjedenja u uredu vrijedi i za automobile. Vozači jednako tako ne mogu birati kakvo sjedalo će zateći u kamionu kada ih čeka ruta od x kilometara i kako će izdržati dugo sjedenje.

Radni uvjeti utječu na zdravlje radnika. Zdravlje se pak odražava na rad. Što se tiče vozača kamiona, radni uvjeti sami po sebi nisu najbolji: stalne vibracije koje se prenose na tijelo, buka, rad u smjenama, nedovoljno mira, nepravilni obroci, naporna sjedenja tijekom dugih vožnji. Biti u formi poseban je izazov za vozače kamiona, autobusa, taxi službe koji su u mnogočemu ograničeni.

Jastuk za sjedenje ORTO sand RELAX

Ova sjedalica savršeno se prilagođava toplini i težini tijela. U kombinaciji s lumbalnim (polu)valjkom savršeno pridržava kralježnicu i osigurava joj pravilan položaj prilikom sjedenja.

ORTOsandRELAX

75,52 €  –  569,01 kn

Od kada koristim ORTO sand RELAX ergonomski jastuk i lumbalni poluvaljak mogu samo reći da sam se preporodila. Svaka čast !

Mirjana Mihelja

Tajnica, Zagreb

Posebne pogodnosti:

Članovi sindikata vozača 15% popusta 

Članovi sindikata STUP 15% popusta 

Obiteljski paket 20% popusta   

Članovi Udruge EdukaVita 15-30% popusta

korisnici HEALTH CARD kartice popust 10% 

Za kolektive i kupnju 10 ili više jastuka -jedan jastuk gratis 

Za kolektive i kupnju 20 kom ili više – tri jastuk gratis  

*Popust se ostvaruje slanjem upita/narudžbe na:  zdravosjedenje@gmail.com ili pozivom na broj: +385 91 900 57 88

orto sand relax u automobilu - podloge za sjedenje u vožnji

Svi vozači uz malo napora mogu napraviti puno za svoje zdravlje.

Za sigurnu vožnju važan je pravilan položaj pri sjedenju koji direktno utječe na zdravlje kralježnice.

Pravilan položaj bi značio da kralježnica treba biti cijelom dužinom prislonjena uz naslon sjedala. Kvalitetno sjedalo svakako olakšava posljedice dugotrajnog sjedenja, a svako sjedalo može se ergonomski podesiti vozaču uz ORTO sand RELAX podlogu za sjedenje. Podloga se vrlo jednostavno stavi na sjedalo i uživa u vožnji…

Nepravilno podešena sjedala i volan uzrokuju i nepravilan položaj tijela na koji se vozač navikne, a sasvim sigurno će uzrokovati neugodnosti.

Kako pravilno namjestiti sjedalo za ugodniju vožnju?

1. Podešavanje sjedala

Za početak, sjedalo bi trebalo biti šire od vaših bokova i dovoljno dugačko da bude potpora stražnjoj loži nogu, ali dovoljno kratko da ne smeta “radu” koljena tijekom vožnje. Preporuča se da razmak između koljena i ruba sjedala bude 2-3 centimetra.

2. Sve mora biti na dohvat ruke

Trebali biste moći dodirnuti papučice i sve što je potrebno na kontrolnoj ploči bez istezanja. Ako vam je volan toliko udaljen da morate istezati ruke, mogli biste patiti od boli u ramenima.

3. Obratite pažnju na stražnji dio sjedala

Stražnji dio sjedala bi trebao podržavati cijelu dužinu kralježnice te ne bi smio biti viši od ramena kako vam ne bi smetao pogledu. Ako vaš automobil nema opciju podešavanja sjedala, stavite na mjesto gdje vam kralježnica ne dodiruje sjedalo lumbalni (polu)valjak S www.zdravosjedenje.com/proizvodi/lumbalni-valjci-i-poluvaljci/

4. Izmjerite udaljenost papučica

Kako biste pronašli idealnu udaljenost stručnjaci preporučuju da stražnjicu namjesti najdublje što možete u sjedalo, a iz te pozicije bi koljena trebala biti lagano savijena kada prislonite nogu na papučicu.

5. Prilagodite nagib tijela

Prilagodite nagib tijela tako da vam laktovi budu lagano savijeni kada su obje ruke na volanu.

6. Podesite naslonjač za glavu

Naslonjač bi trebao biti podešen tako da je njegov vrh u ravnini s tjemenom. Neka bude udaljen od glave 2 cm.

 

muška osoba vozi osobni automobil
Skip to content