Ergonomski jastuci za sjedenje u uredu

 Iz proizvodnog programa poduzeća Prima Vita d.o.o

ortopedski jastuk dva komada

Sjedenje može biti izazov za naše tijelo, posebno za našu kralježnicu. Ako provodite dugi niz sati sjedeći, bilo da se radi o radu, vožnji ili opuštanju kod kuće, ergonomski dizajnirani jastuci za sjedenje mogu značajno poboljšati vaše iskustvo sjedenja i zdravlje.

Naša linija ergonomskih jastuka za sjedenje ORTO sand COMFORT i ORTO sand RELAX – dizajnirana je s ciljem omogućavanja pravilnog sjedenja, promicanja zdravlja kralježnice i poboljšanja kvalitete života.

Glavne prednosti:

Pravilan položaj kralježnice: Naši jastuci za sjedenje pružaju optimalnu podršku kralježnici, održavajući je u ispravnom položaju i smanjujući napetost u leđima.

Zdravlje cijelog tijela: S obzirom da svaki kralješak direktno utječe na određeni organ kojim je vezan, pravilno sjedenje može poboljšati opće zdravlje i funkcionalnost pojedinih organa.

Povećana produktivnost i zadovoljstvo na radnom mjestu: Pravilno sjedenje pomaže u povećanju produktivnosti, unapređenju zdravlja, povećanju zadovoljstva na radnom mjestu, poboljšanju kvalitete rada, smanjenju gubitka vremena i smanjenju naknada za bolovanje.

Prilagodljivost: Naši jastuci za sjedenje prilagođavaju se težini i toplini tijela, pružajući savršenu ravnotežu između udobnosti i podrške.

Istražite naše proizvode i pronađite savršen jastuk za svoje potrebe:

Jastuk za sjedenje ORTO sand COMFORT

ORTO sand COMFORT je visok 10 cm, što ga čini idealnim za visoke osobe i osobe koje su imale operaciju kuka, jer podiže mjesto sjedenja. Ovaj jastuk pruža udobno i zdravo sjedenje, smanjujući pritisak na kralježnicu i poboljšavajući opće zdravlje tijela.

ORTOsandCOMFORT

Cijena 86,14 €  –  649,02 kn

 

Magisterij fizioterapije bio bi nezamisliv bez  ORTO sand COMFORT jastuka za sjedenje i lumbalnog valjka. Putovanje na predavanja iz Zagreba u Rijeku svaki drugi tjedan, te sjedenje na onim neudobnim stolicama u učionici, grozno. Spasili me jastuci. Valjak sam koristio i u vožnji kod onih dubokih i neudobnih siceva. Hvala na ugodi 🙂 

Antun Jurinić mag.physioth.

Jako sam zadovoljna svim Vašim proizvodima. Osobito su mi korisni ORTO sand COMFORT jastučići za sjedenje jer mi je stolac kod kuće nizak.

Dr. med.spec. Vjekoslava Amerl Šakić

Obiteljska medicina, Zagreb

Jastuk za sjedenje ORTO sand RELAX

ORTO sand RELAX je visok 5 cm i savršeno se prilagođava toplini i težini tijela. U kombinaciji s lumbalnim (polu)valjkom, ovaj jastuk savršeno podržava kralježnicu i osigurava pravilan položaj prilikom sjedenja.

ORTOsandRELAX  

Cijena  75,52 €  –  569,01 kn

 

Od kada koristim ORTO sand RELAX ergonomski jastuk i lumbalni poluvaljak mogu samo reći da sam se preporodila. Svaka čast !

Mirjana Mihelja

Tajnica, Zagreb

Bila je to ljubav na prvi pogled! Oprostite na iskrenosti, ali imam probleme s 
hemoroidima i kako radim u knjigovodstvenom servisu, cijeli dan sam sjedila na trtičnoj kosti jer drugačije nisam mogla.

Zamislite kako je tako raditi cijeli dan! Kad sam sjela na ORTO sand RELAX podlogu za sjedenje, to je bilo to! Rekla sam samo „Ja ovo više ne dam“ 

Ivanka

Knjigovođa

Posebne pogodnosti:

Članovi sindikata vozača 15% popusta 

Članovi sindikata STUP 15% popusta 

Obiteljski paket 20% popusta   

Članovi Udruge EdukaVita 15-30% popusta

korisnici HEALTH CARD kartice popust 10% 

Za kolektive i kupnju 10 ili više jastuka -jedan jastuk gratis 

Za kolektive i kupnju 20 kom ili više – tri jastuk gratis  

*Popust se ostvaruje slanjem upita/narudžbe na:  zdravosjedenje@gmail.com ili pozivom na broj: +385 91 900 57 88

 

Zašto su ORTO sand sjedalice pravo rješenje?

Svaka druga osoba koja radi u uredu ima probleme uzrokovane dugotrajnim sjedenjem. Bilo da se radi o boli u leđima, vratu, ukočenosti u istima ili o lošoj cirkulaciji, istina je da često moramo raditi i sjediti dugo, ali zbog toga postoje ORTO sand podloge za sjedenje.

 

  • aktivna kralježnica prilikom rada u sjedećem položaju
  • slijedi nagib tijela, kralježnica je cijelo vrijeme u ispravnom položaju čime se jača i poboljšava mišićni tonus leđa što je temelj za zdrava leđa.
  • jedinstveni dizajn podloge omogućuje stalnu prilagodbu sjedala pokretima tijekom dana
  • idealne za rad na računalu
  • ugoda kod dužeg sjedenja
  • osiguravaju mikrocirkulaciju krvi i limfe iz zdjelice u nogu
  • nema trnjenja nogu, nema žuljanja, nema pritiska na zdjeličnu i trtičnu kost
  • olakšavaju situaciju sa hemoroidima diskretno i ugodno

Jeste li znali da prosječan uredski djelatnik tijekom svog radnog vijeka sjedi više od 80.000 sati za radnim stolom?

Tijekom dugotrajnog sjedenja, trup, kralježnica, mišići i diskusi moraju obaviti veliki posao držanja tijela. Ukoliko svakodnevno zauzimamo loše držanje pri sjedenju, dolazi do neizbježnih bolova i napetosti u leđima i potiljku.

Brojna istraživanja pokazala su da, osim pri teškim fizičkim poslovima, oštećenja kralježnice nastaju upravo pri obavljanju administrativnih uredskih poslova.

Takva oštećenja su postala najčešći zdravstveni problem vezan za uredske poslove u Europi, a godišnje uzrokuju troškove veće od 135 bilijuna eura diljem Europe. Dobre uredske stolice su temelj zdravlja i kvalitete rada!

Uredski stolac koja dobro obavlja svoju zadaću mora biti ergonomski dizajniran i prilagođen svakom korisniku, što znači da mora posjedovati mehanizam za podešavanje visine, dubine i nagiba sjedala, mehanizam za nagib naslona prema težini, mehanizam za podešavanje naslona za ruke, mogućnost podešavanja potpore u lumbalnom dijelu kralježnice, kao i mogućnost podešavanja naslona za glavu. Površina sjedala morala bi biti anatomski oblikovana, a presvlaka biti dovoljno otporna i protuklizna.

No, problem nastaje kada nismo u mogućnosti mijenjati stoliac na svojem radnom mjestu jer smo ga „naslijedili“. Što je slučaj u preko 90% radnih mjesta.

Upravo zbog toga postoje ORTO sand podloge za sjedenje koje u kombinaciji s lumbalnim (polu)valjkom daju ergonomsko mjesto sjedenja bez obzira na to kakav stolac imamo na radnom mjestu!

Jeste li znali da na pojavu akni, alergija, menstrualnih smetnji ili pada imuniteta utječe zdravlje kralježnice?

podloga za sjedenje u uredu u primjeni

Kako je kralježnica stup našeg organizma, a naše tijelo stvoreno za pokret, dugotrajnim sjedenjem ne narušavamo samo zdravlje kralježnice već i zdravlje cijelog tijela.

Znajući da iz svakog kralješka proizlazi po jedan spinalni živac koji direktno utječe na određeni organ kojim je vezan i da se ukoliko postoje funkcionalne smetnje pojedinih dijelova kralježnice stvaraju razne patologije, imat ćemo na umu da što kvalitetnije i ugodnije sjedimo.

Uredske stolce koje koristimo na radnom mjestu, a koji ne zadovoljavaju ergonomske uvjete, samo dodatno pogoršavaju patologije, bolove i ukočenost koje svakodnevno osjećamo. Nepravilno sjedenje ne uzrokuje samo bolove. Ono uzrokuje i celulit. To je dodatan razlog da žene pripaze na način sjedenja.

Primjena ergonomskih pravila pri uređenju radnog mjesta rezultira povećanjem produktivnosti, unapređenjem zdravlja, povećanjem zadovoljstva pri radu i kvaliteti rada, manjem gubitku vremena i naknadama za bolovanje.

Optimalni radni rezultati mogu se postići samo ako na posao dolazimo odmorni, a na radnom mjestu imamo individualno prilagođene uvjete.

Što nam jamči sigurnu kupnju?

Na samoj web stranici nalaze se svi podaci o tvrtki Prima Vita koja ih proizvodi kao i imena odgovornih osoba. Tu je i preporuka cijenjenih i stručnih osoba kao kupaca i  preporučitelja proizvoda, te istraživanja koja su proizašla o učinkovitosti i kvaliteti.  

U rubrici poslovni partneri može se vidjeti suradnja i s institucijama kao i privatnim poslovanjima. 

Čime garantirate kvalitetu materijala proizvoda?

Kvalitetu proizvoda jamčimo pomno biranim materijalima, koji posjeduju odgovarajuće certifikate i prošli su testiranja i studije.  

Postoji li garancija na proizvode?

Garantiramo  < 10 godina uključujući sve podloge za sjedenje i balans koristeći ih prema uputama za održavanje.  

Toliko je prošlo od prvog predstavljanja proizvoda obzirom da se radi o inovaciji. Proizvod kao takav  koristi se u svakodnevnoj uporabi na fizikalnoj terapiji KBC Sv, Duh, te od tada  nismo imali ni jedan slučaj oštećenja ili reklamacije.  

Može li se podloga za sjedenje koristiti u automobilu?

Naravno. 

I ne samo u automobilu, mnogi ga koriste u autobusu, kamionu, pa čak i na traktoru. Koriste ga vozači, ali i putnici.  

Kome se preporučuju podloge za sjedenje?

Podloge za sjedenje imaju višestranu primjenu, a glavna primjena im je postojeće mjesto za sjedenje učiniti ergonomski učinkovitim i udobnim vima koji dugotrajno sjede. 

Djeci, djelatnicima na sjedećim poslovima, vozačima, paraplegičarima, nakon operacija kuka, trudnicama…. 

Što mislite o korištenju podloga za sjedenje u školama?

Svakako je preporuka koristiti ih kako kod kuće tako i u školama.  

Potvrđeno je studijom na samom proizvodu da djeca koristeći ih imaju pravilnije držanje i manje bolova.  

Daju li Prima Vita jastuci za sjedenje potrebnu ugodu i kod problema s hemoroidima?

Da, kod problema s hemoroidima olakšavaju sjedenje, ublažavaju bolove i pružaju potpunu diskreciju.

Kako odabrati pravi jastuk za sjedenje?

Odabir jastuka ovisi o građi, potrebama i zdravstvenom stanju. 

Ukoliko imate radni stolac kojem se može podešavati visina i tjelesna težina ne prelazi 100 kg svakako preporučamo podlogu za sjedenje ORTO sand RELAX.  

Ukoliko je težina tijela iznad 110 kg preporučamo ORTO sand COMFORT.  

Kada je potrebno povišenje mjesta sjedenja na mjestima čija se visina ne može podešavati i/ili zbog medicinskih zahvata gdje kukovi ne smiu biti u ravnini ili ispod razine koljena. 

Ukoliko je pak riječ o invalidskim kolicima gdje je potrebna dodatna prozračnost svakako je prednost ORTO sand PROFI. 

Više o samim performansama pogledajte pod opširnijim opisom proizvoda. 

Kako odabrati jastuk za leđa?

Jastuk Vas ne smije gurati prema naprijed dok sjedite kako ne bi došlo do guranja kralježnice prema naprijed, već Vas on mora lagano pridržavati kako Vam leđa ne bi bila savijena u nepravilni položaj. 

Lumbalni poluvaljak odabirete ukoliko na stolcu gdje čete ga kosistiti već imate zakrivljenje tzv. rokaro naslon i/ili ravna do lagano zaobljena leđa.  

Lumbalni valjak M je pogodan za osobe koje imaju jače izraženu lumbalnu lordozu i ravne do udubljene naslone. 

Lumbalni valjak L pak za osobe koje su jače građe s izraženom lumbalnom lordozom i udubljene naslone. 

 Više o valjcima pročitajte na stranici: Valjci i poluvaljci

previlno i nepravilno sjedenje u uredu
Skip to content