Kako ostvariti ublažavanje bolova u leđima uz akutne simptome?

Ublažavanje bolova u leđima – postoje dvije vrste bolova u leđima akutne i kronične. Akutna bol je oštra, jaka, intenzivna i obično dolazi naglo. Kronična bol je bol koja se ponavlja i/ili konstantna. Ovaj će vam članak dati ideje za liječenje akutnih simptoma kako biste mogli napraviti olakšanje bolova u leđima dok čekate da posjetite svog liječnika ili čekate liječenje.

Akutna bol u leđima

Akutna bol može se prenijeti ozljedom ili kroničnim problemom koji je možda nije bio liječen dok nije postao akutan. Vjerujte mi, znat ćete kada je akutno, neće vam trebati liječnik koji će vam reći da imate akutnu bol. Međutim, trebate posjetiti svog liječnika ako to već niste učinili.

Čak i ako vas boli, morate održavati prirodnu krivulju u kralježnici što je više moguće. Ako sjedite, obavezno sjedite bez nagiba. Upotrijebite lumbalni valjak (ili poluvaljak, ovisno o vrsti naslona) kako biste si pomogli da pravilno sjednete. Dok ste u akutnoj boli, trebali biste sjediti što je manje moguće. I to samo na kratka razdoblja. Ako morate sjediti, odaberite čvrstu stolicu. I ne sjedite na mekom kauču ili na mekanoj stolici, jer će to otežati dobro držanje.

Bolovi u leđima i vožnja

Pokušajte se ne voziti u automobilu ili sami ne voziti. Međutim, ako morate voziti, provjerite je li vaše sjedalo dovoljno daleko od upravljača. Tako će vaše ruke biti prilično ravne. Jer ako su vaše ruke ravne, gornji dio tijela će se zadržati i na taj način nećete se naginjati. Uvijek trebate koristiti lumbalni valjak (ili poluvaljak) prilikom vožnje ili u vožnji u automobilu.

ruke na upravljaču automobila

Dodatni savjeti

Trebate imati na umu da za vrijeme akutnih bolova ne podižete teret. Nemojte spavati na previše mekanom krevetu. I nemojte kašljati i kihati savijajući se naprijed, dok sjedite. Ovaj posljednji savjet može zvučati ludo. Ako osjetite da ćete kašljati ili kihati, pokušajte se malo saviti unatrag.

Jedna od najvažnijih stvari koju možete učiniti kad vas uhvati akutna bol jest da shvatite da imate načina za ublažavanje bolova u leđima. Jer svojem tijelu trebate dati vremena za liječenje.

Povezani članci 

Zdravo sjedenje uz ORTO sand podloge

Zdravo sjedenje uz ORTO sand podloge

Zdravo sjedenje uz ORTO sand podloge Ključ za zdravu kralježnicu i produktivan rad   Sjedenje je postalo neizbježan dio našeg svakodnevnog života. Bilo da radimo, učimo ili se opuštamo, većina nas provodi sate sjedeći. Međutim, jeste li znali da način na koji...

read more
Vježba protiv bolova u leđima

Vježba protiv bolova u leđima

Vježbe pomoći protiv bolova u donjem dijelu leđa  Uvod  Medicinske vježbe, kao široki modalitet samopomoći, zahtijevaju tri vrlo važne postavke: tempo, frekvenciju i pravilno pozicioniranje.    Križobolja  U početku svaku vježbu treba ponavljati 5 puta pa postupno...

read more
Bolovi u vratu i leđima

Bolovi u vratu i leđima

Što učiniti s bolovima u vratu i leđima?Bolovi u vratu i leđima – najčešće se javljaju kod osoba koje rade poslove u sjedećem položaju.  Ono što sami možemo poduzeti je osigurati sebi ergonomsko i ugodno mjesto sjedenja uz Prima Vita podloge za sjedenje. Vježbati...

read more
Skip to content